10 Ocak 2010 Pazar

Kim Demiş "Geleceğin Yıldızları" Şut Atamaz Diye


Beko All Star 2010 oyunları bugün Kayseri'de yapıldı. All Star maçını Yerli Yıldızlar Karması 124-115 kazandı. Kaya Peker, 13/20 isabetle kaydettiği 26 sayı ve aldığı 12 ribadunla maçın MVP'si ödülüne layık görüldü. Ödülün yanında Peker 3 bin TL'nin de sahibi oldu, güle güle harcasın. Diğerr bir etkinlikte Sinan Güler Smaç Yarışmasını 1.likle bitirdi. Ama asıl bahsetmek istediğim şey Engin Atsür'ün 3lük yarışmasını 1. bitirmesi.
Engin Atsür, bilindiği üzere Geleceğin Yıldızları'ndan yetişmiş bir basketbolcu. Geleceğin Yıldızlarından olan arkadaşlarım iyi bilirler kulüpte, her yerde onun resimleri vardır. Yani O, bizim için ilah gibi bir şey. Geleceğin Yıldızlarından olan arkadaşlarımın bileceği başka bir şey ise gerek spor okullarında gerekse kulüp takımı çalışmalarında şut antremanlarının üstüne çok düşülmemesi. Minik takımlarda ve Küçük takımlarda şut antremanları oldukça sınırlıdır. Gençlerin gelişim döneminde olduğu düşünülerek öncelikli olarak oyunculara basketbolun tekniğinden çok, saha içerisindeki paylaşım ve saha dışındaki dostluk gibi mental gelişimi sağlayan antremanlar ve drill'ler uygulanıyor. Geleceğin Yıldızlarında istatistik tutmuş biri olarak söyleyebilirim ki küçük yaşlardan itibaren bu gibi antremanlar yaptırıldığı için istatistik kağıdında, faul kolonunun neredeyse tertemiz olduğunu ve asist kolonunun çiziklerle dolu olduğunu buna rağmen atılan şutların çokluğunun ancak isabetli şutların minimum seviyede olduğunu söyleyebilirim. (Bobo ve Joker de beni iyi anlayacaklardır) Kendi şutunu yaratabilen ve oldukça düzgün bileğe sahip, şut sokabilen oyuncularımızın olmadığını da söylemekte sakınca görmemekteyim.(Tunca Patır'ım alınmasın, kendisi bir istisna:))
Bugün Engin Atsür'ün 3lük yarışmasında elde ettiği 1.lik eminim ki tüm Geleceğin Yıldızlarını sevindirmiştir:) Şut atabildiğimizi gösterdik tüm Türkiye'ye!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Her post ta adım geçicekse telif hakkı talebinde bulunacağım yakında...bu ne lan...insan bi sorar en azından...
istatistik konusuna gelecek olursak...engin tecrübelerime dayanarak ve türkiye'nin de içinde bulunduğu jeopolitik konumu itibariyle sosyo-ekonomik platformlarda bulgularının doğru olduğunu tümdengelim yöntemiyle saptamış bulunuyorum.aferin

Last Son of Krypton dedi ki...

teveccünüz efenim. sen bu blog'un olmazsa olmazısın ayrıca. sık sık adın geçicek. hatta acaba bobo etiketi mi oluştursam =))

Adsız dedi ki...

güzel bu konuyu 14 ocak perşembe günü saat 9 sularında kadıköy keyif kafede masaya yatıralım...çok meşgulum bu sıralar randevu verdiğime şükredin orada olsanız iyi edersiniz..çok da dakik biriyimdir geç kalırsanız anlaşmayı unutun