13 Nisan 2010 Salı

He-Man and the Masters of the Universe


Hayatımın bir bölümüne damga vuran adamdır kendisi. O repliği unutmak da zaten mümkün değildir: "Gölgelerin gücü adınaaaa! Güüüüüç bende artıııııık!"... Sonrasında Titrek'in Atılgan'a dönüşmesi vs... Her akşam üstü yanılmıyorsam Star'da gösterirlerdi. En büyük tutkumu hiç bir zaman kaçırmazdım. Hatta resim yapmaya başlamamda da büyük katkısı olmuştu. Geçenlerde bulduğum eski telefon defterimizdeki ilk çizimlerimin hemen hepsi He-Man karakteri üzerine. Uzun saç, kaslı vücut, haç görünümündeki logo, kılıç... Şimdinin blu-ray destekli DVD playerlarının atası olan bir Beta videonun bu çizimlerim üzerindeki etkisi hiç şüphesiz büyüktü. Babamın sokağın başındaki kasetçiden aldığı kasetleri hatırlıyorum. He-Man'in çizgi filmleri, Superman'in filmleri, İblisin Eli falan vardı hafızama özellikle kazınan.

Ve bir gün babam eve yine bir kasetle gelmişti. He-Man'in filmi! Benimle yaşıt, 1987 yılında çekilmiş. O zamanlar adını dahi söyleyemediğim Dolph Lundgren He-Man rolünde. Frank Langella ise İskeletor... Bir de yıllar sonra hastası olacağım dizi olan Frineds'in Monica'sı Courteney Cox oynuyordu. O filmi ilk izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu. Sonuçta henüz 5-6 yaşlarında bir çocuktum ve -Superman'den sonra- en büyük kahramınımı ilk kez çizgiler dışında görüyordum. O günü takip eden 1 hafta boyunca her gün izlemişim o filmi, bugün anneme sorduğumda söyledi. Aradan geçen yıllar filme olan bağlılığımı öldürmeyip her zaman aradığım ama nasıl bulacağımı bir türlü bilemediğim bir film olmasını sağladı. Sağolsun Atilla temin etmişti bana daha sonra. Yeniden izlediğim zamanki mutluluğu ise ancak bir Master Card reklamı ile tanımlayabilirim sanırım.
İşte o He-Man yeniden taşınıyor beyaz perdeye. 2000lerin başından beri dedikodu olmaktan öteye gidemeyen bir senaryo ve belirsiz bir cast ile beni heyecanlandıran film sonunda çekilecek. Gerçi henüz senaryosu yazılma aşamasında ama en azından bu sefer gerçekten yazılıyor. tahminimce 2014 veya 2015'te vizyonda olacak. Senaryoyu kaleme alan isimler ise önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan Predators filminin (ki onun da bende ayrı bir yeri vardır. Bahsettiğim Beta videoda Arnold'ın başrolünü oynadığı ilk Predator filmini izlemiştim ve ona da hayran kalmıştım) senaryosunu yazan Mark Finch ve Alex Litvak. comicbookmovie.com'un haberine göre Finch ve Litvak, karakterlere bire bir sadık kalacaklarını söylemişler. Elbetteki şu anda He-Man rolünü kimin oynayacağı belli değil ancak benim önerim Smallville'de Aquaman rolünde de izlediğimiz Alan Ritchson (altta). Kendisi zaten Dolph Lundgren'in gençliğinin kopyası. Hatta Rocky 5'in remake'i çekilse Ivan Drago rolü için biçilmiş kaftan. Bekleyip göreceğiz. Daha kimler kimler bu rol için aday olacak. Ama şurası kesin ki kim oynarsa oynasın eski kahramanımı beyaz perdede izlemenin heyecanı film netleşmeye başladıkça tavan yapacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dolph Lundgren benim sevdiyim en iyi aktor.Onun Rocky 4 filmi muhtewemdi.Ivan Drago rolu muthiwdi.Qirmizi akrep.Kucuk Tokioda olaylar filmide muthiwdi,Frank langellanin rol aldigi bu filmde cok guzel bir film.Hi men benimde cocuklugumun kahramani.ancaq Alan Ritchson hic bi zaman 1 Dolph Lundgren olamaz..Dolph Lundgren bir efsane onun butun filmlerini izlemiwim.Dolph bi harikaydi abicim.Rocky 4 filminin kompoitoru Vince Dicolada harika bir insan.Muthiw muzikler bestelemiw zamaninda.